Vitaminok az eredményes diétához

Azt már mindenki betéve ismeri, hogy a vitaminok nélkülözhetetlenek az életünkhöz. Fontos szerepet játszanak ugyanis a test megfelelő működésében, elengedhetetlenek a megfelelő növekedéshez, a sejtek és szövetek regenerációjához, valamint a betegségekkel szembeni ellenálló képesség megőrzéséhez is. Azonban amellett, hogy a vitaminok elengedhetetlenek az egészségünk megőrzéséhez, vagy éppen a bőrünk megfelelő ápolásához, kevesen gondolnák de a vitaminok speciális hatásaiknak köszönhetően a diétánkat is nagy mértékben támogathatják. A következőkben azokat a vitaminokat vesszük górcső alá, amelyek rendszeres és természetesen megfelelő mennyiségű fogyasztása elengedhetetlen, valamint kiemelt szerepet kellene kapniuk egy-egy diéta során.

Vitaminok az eredményes diétához

Az anyagcsere helyes működéséért felelős vitaminok azok, amelyek képesek az egészség támogatása mellett a diétás és fogyókúrás folyamatokat is nagy mértékben segíteni és támogatni. Ebbe a csoportba elsősorban a C-vitamin, egyes B-vitaminok, valamint azok származékai tartoznak. A szervezetünk e vitaminok segítségével bontja le és hasznosítja a zsírokat, a fehérjéket és a szénhidrátokat, valamint megakadályozzák, hogy rossz helyen rakódjanak le.

- B2-vitamin: A riboflavinnak nevezett vitamin jó hatással van az energiaszint fokozására és növelésére, szépíti a hajat és a bőrt, valamint képes a terhesség alatti görcsöket is megszüntetni. A B2-vitamin segítségével állítja elő a szervezetünk azokat a vegyületeket, amelyek a szervezet számára hasznos anyagokká alakítják a fehérjéből és szénhidrátból nyert kalóriákat. 

- B3-vitamin: A B3-vitamin, vagy más néven a niacin olyan enzimek létrehozásáért felelős, amelyek a megemésztett táplálék energiává alakításáért felelős. Képes csökkenteni a koleszterinszintet, valamint az allergia okozta nátha tüneteit is képes megszüntetni.

- B5-vitamin: Más néven pantoténsav. Hatékonyan serkenti a bélműködést, gyorsítja az anyagcsere folyamatokat, energiát ad, csökkenti az allergiás eredetű gyulladásokat, valamint a betegségek leküzdésénél is nagy segítségünkre lehet. Olyan vegyületek képzésében játszik fontos szerepet, amelyek a zsír és a cukor lebontásáért, valamint azok hasznos anyagokká való átalakításáért felelősek. 

- B6-vitamin: Fontos vitamin az idegrendszer egészségének megőrzéséhez, amellett szabályozza az izom és más szövetek képződéséhez szükséges fehérjék lebontását és képzését is. Szerepet játszik a bőr szépségének megőrzésében, valamint segít a fertőzések és a vérszegénység leküzdésében, és enyhíti a premenstruációs szindróma tüneteit. 

- B-vitamin származékok: A lecitin alkotóelemei, vagyis a kolin és az inozit hatékonyan segítik az emésztőrendszer működését, valamint csökkentik a koleszterinszintet. Nyugtató hatásuknak köszönhetően csökkentik a stresszt és a feszültséget is. 

- C-vitamin: A mindenki által ismert vitamin, amelyet egy megfázás, vagy téli fertőzés során mindenki szedi. E vitamin képes a cukrokat energiává alakítani, valamint segíti a szervezet anyagcseréjét. Erőteljes antioxidáns, amely rendszeres fogyasztásával számos betegség kialakulása előzhető meg. 

Diétás termékek ITT

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem

BioCo C + D duo RetardC-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

BioCo C + D duo Retard C-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

A BioCo C+D duo nagy mennyiségben tartalmaz C- és D-vitaminokat, melyek hozzájárulhatnak immunrendszerünk normál működéséhez.

Ár: 3590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!